Οδηγίες συντήρησης

των κουφωμάτων αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου που σας τοποθετήσαμε, η βαφή τους, καθώς και τα συνοδευόμενα αυτών αξεσουάρ, έχουν υψηλή αντοχή τόσο στο χρόνο, όσο και στις καιρικές συνθήκες. Όμως με τη σωστή χρήση, συντήρηση και καθαρισμό, μπορούμε να συμβάλλουμε κατά πολύ στην μακροχρόνια διατήρηση της καλή τους λειτουργίας, όσο και στην άψογη εμφάνισή τους.

 

Βασικοί κανόνες λειτουργίας, καθαρισμού, συντήρησης

Συρόμενα κουφώματα

¨       Για τα συρόμενα κουφώματα, συνίσταται ο γενικός καθαρισμός και συχνότερα των κάτω οδηγών που σύρονται τα ράουλα, από τυχόν σκουπιδάκια ώστε το κλείσιμο να γίνεται ομαλά.

¨       Κατά το κλείσιμο προσέχουμε την κλειδαριά (σπανιολέτα) και το κυπρί (άγκιστρο ασφάλισης της κλειδαριάς) να είναι στη σωστή θέση, διαφορετικά μπορεί να σπάσουν ή να μπλοκάρουν.

¨       Μία φορά τον χρόνο και πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου, εξετάζουμε οπτικά τα βουρτσάκια στεγάνωσης στους οδηγούς και στα φύλλα, ώστε να μην έχουν φύγει από τη θέση τους. Αν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, μην διστάσετε να καλέσετε το service της εταιρίας μας.

¨                                             Ανοιγόμενα κουφώματα

¨       Στα ανοιγόμενα κουφώματα, κατά το κλείσιμο προσέχουμε τη σπανιολέτα να είναι στη σωστή θέση, όπως υποδεικνύει ο τεχνικός που τα τοποθετεί. Στην περίπτωση που το κούφωμα έχει μηχανισμό ανάκλισης, η ανωτέρω διαδικασία πρέπει να ακολουθείται ιδιαίτερα σχολαστικά, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μπλοκαρισθεί ο μηχανισμός και να μην ασφαλίζει το κούφωμα. Εάν συμβεί αυτό, καλούμε αμέσως το service της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να επισκευάσουμε μόνοι μας τη ζημιά.

Γενικά

¨       Καθαρίζουμε τα κουφώματα με μαλακό πανί και ουδέτερα υγρά καθαρισμού συχνά, μέσα και έξω.

¨       Υπολείμματα σιλικόνης που τυχόν έχουν παραμείνει σε κάποια σημεία, μπορούμε να τα απομακρύνουμε με μαλακό πανί και οινόπνευμα.

¨       Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ οξέα ή άλλα δυνατά υγρά καθαρισμού.

¨       Δεν τρίβουμε τα κουφώματα με βούρτσες ή άλλα υλικά που χαράζουν.

¨       Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μελετημένα να δέχονται και να αποβάλλουν τα νερά της βροχής (σε ήπιες καιρικές συνθήκες) διαμέσου των νεροχυτών απορροής υδάτων. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν ποσότητες νερού που πέφτουν πάνω τους με μεγάλη πίεση, όπως όταν τους ρίχνουμε νερό με την πίεση του λάστιχου ποτίσματος, κατά το πλύσιμο. Συνιστάται να αποφεύγεται αυτή η μέθοδος καθαρισμού.

¨       Στις παραθαλάσσιες περιοχές συνίσταται συχνό πλύσιμο με καθαρό νερό, καθώς το αλάτι μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στο χρώμα ή διάβρωση του μετάλλου.

 

Για οποιοδήποτε πρόβλημά σας καλέσατε το service της εταιρίας μας.

                           Γραμμή εξυπηρέτησης πελατών 2661042489

 

UA-36631757-1